نویسندگی در ایران با خوشگلی اشتباه گرفته شده
شنبه, ۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۰ ق.ظ
از دیگران:
تلویزیون به نظر من خودش یک نهاد ذاتاً سطح پایین است. کسی که پای تلویزیون مینشیند ساختار ذهنیاش به گونهای نیست که کتاب بخواند. بنابراین تنها تأثیر، مبتذل کردن آثار است. اگر در تلوزیون موسیقی واگنر پخش کنی در واقع آن اثر را تخریب کردهای. رادیو و تلویزیون هیچ نقشی در فرهنگسازی ندارند.
یک مسئلهای اینجا هست. چرا در فرانسه مردم قبل از خواب کتاب میخوانند؟ چرا همه در جیب و کیفشان کتاب دارند؟ منظورم آدمهای فرهیخته نیست، بلکه یک کارگر ساده. کسی که کتاب میخواند حتی اگر چیز بدی باشد بازهم کتاب است. چرا آنجا این اتفاق میافتد اما در ایران نمیافتد. آیا به این برنمیگردد که آنها اول کتاب را میشناسند و بعد با پدیدهای مثل تلویزیون و سینما آشنا میشوند؟ اما ما برعکس عمل میکنیم در این مملکت سینما زودتر از چاپخانه در این مملکت راه افتاد. تلویزیون زودتر از سینما آمده و ما مسیرها را برعکس طی کردیم. فرهنگ تئاتر رفتن به وجود نیامده، فرهنگ کتاب خواندن به عنوان سرگرمی حتی برای ما جا نیفتاده. سرگرمی ما شده تلویزیون و امروز این تهی پرشدنی نیست.
اتفاق جالبی هم که افتاد این بود که هشت سال احمدینژاد فقط هشت سال دولت بنجل بود. وقتی رإس امور یک دولت بنجل باشد تا پایین همه چیز بنجل میشود. روشنفکری ما بنجل شد، ناشران بنجل شدند و دانشگاه هم بنجل شد.
متن کامل این نوشته را اینجا بخوانید
پیوند مرتبط:
کمی آهسته تر زیبا!
کمی آهسته تر زیبا!